Mar 25, 2007

Premiile Gopo 2007


TVR 1 va difuza în direct în seara de 26 martie, de la ora 21.10, prima ediţie a Premiilor Gopo. Evenimentul va avea loc la Palatul Bragadiru – Sala Colosseum şi va fi prezentat de Cătălin Ştefănescu.

Aceasta este prima gală dedicată industriei de film din România şi îşi propune să fie un eveniment care să celebreze anual valorile cinematografiei româneşti.

În cadrul galei de decernare a Premiilor Gopo, Trofeul Gopo pentru Întreaga Operă va fi oferit domnului Lucian Pintilie. Premiul doreşte să celebreze cel mai important cineast român din toate timpurile şi să puncteze sprijinul arătat tinerei generaţii de cineaşti români, pe care Lucian Pintilie i-a susţinut în momente esenţiale ale carierei lor.

Lucian Pintilie a primit, în 2003, din partea TVR Internaţionnal trofeul pentru promovarea imaginii României în lume.

Pe lângă cei 50 de nominalizaţi, printre invitaţii acestei prime ediţii se numără Medeea Marinescu – Maria Mirabela din filmul cu acelaşi titlu semnat de Ion Popescu Gopo în anul 1981, Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Florin Piersic Jr, Maria Dinulescu, Nae Caranfil, Alexandru Papadopol, Daniela Nane, Mihai Călin, Lia Bugnar, Dragoş Buhagiar, Irina Schrotter, Andreea Raicu, Tania Popa, Dan Chişu, Catinca Roman şi multe alte personalităţi din cinematografie.
Nominalizaţii categoriei Cea mai bună muzică originală, Alexander Bălănescu (Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii), Grupul Rotaria (A fost sau n-a fost ?) şi Vlaicu Golcea (Legături bolnăvicioase) vor interpreta live în cadrul galei fragmente din compoziţiile lor.

sursa: TVR.ro

Mar 19, 2007

From Rosia Montana with Art


Evenimentul From Rosia Montana with ART face parte din campania “Salvati Rosia Montana!” si se va desfasura in Bucuresti, in zilele de 29 si 30 martie. Locatia acestui eveniment va fi Club A. La eveniment vor lua parte poeti, actori si muzicieni.

From Rosia Montana with ART isi propune o abordare culturala a unui subiect social, pe aceeasi directie pe care si-a propus sa mearga si festivalul FanFest. Intentia organizatorilor este de a polariza, prin arta si comunicare, atentia oamenilor asupra unui precedent creat de campania “Salvati Rosia Montana!” - niciodata, in Romania, o campanie de mediu nu a avut un mai mare ecou in randul populatiei.

Program From Rosia Montana with ART

Joi, 29 martie
18.00 Lectura de poezie - Ovia Herbert si Catalina George, Poeticile Cotidianului
18. 45 Recitare de versuri hip-hop - Andrei Vulpescu, MC Naiba de la Da-Hood
19. 15 Concert Oliver

Vineri, 30 martie
18.00 Teatru-forum Rosia Montana, Trupa Art-Fusion
20.00 Concert Bucharest AV ( Audio-Video Fusion ), Classic vs. Electro - music on live visuals

Mar 9, 2007

Bucharest AV



VJ reel pe blogul Casa Gontz


Bucharest AV

Bucharest AV (Bucharest AudioVideo) este un proiect inedit prin care initiatorii lui isi propun sa creeze, intr-un spectacol, un univers sonor cu totul nou: operele marilor compozitori ai lumii, transpuse pentru un cvartet clasic (oboi, vioara, viola, violoncel) si percutie traditionala sunt redimensionate timbral si ritmic de un nou instrument: calculatorul. In acelasi timp, muzica este insotita de un comentariu vizual realizat printr-un montaj de fotografii, imagini dinainte filmate si imagini live, un material video similar unei improvizatii muzicale. Inedit este si faptul ca subiectul imaginilor proiectate este plasat intr-un context urban iar acest context urban este Bucuresti, orasul in care traiesc si creeaza toti cei noua artisti participanti la proiect. Tot acest discurs ce leaga muzica de imagine urmareste, in primul rand, crearea unei noi perceptii asupra muzicii contemporane, deschiderea catre zone noi, pe care publicul de astazi inca nu le-a explorat, fie din lipsa de informatie, fie din lipsa de oferta.

Cei noua artisti participanti la acest proiect sunt:
Vlaicu Golcea - muzician de jazz, compozitor, designer de sunet si producator muzical, unul dintre cele mai apreciate nume ale generatiei sale si cel care, in spectacol, transforma calculatorul in instrument muzical, sustinator al ideii ca nu putem vorbi despre istoria muzicii fara sa vorbim despre muzica electronica, data fiind prezenta si importanta ei in contextul muzical contemporan.

Oana Maris
(oboi), Oana Ropotan (vioara), Eugen Bobeico (viola), Stefania Amarinei (violoncel) si Daniel Ivascu (percutie), toti cinci componenti ai cvintetului Allegria, grup format in 2004, foarte cunoscut publicului din Bucuresti dar si din tara prin numeroase concerte.

Marius Sireteanu
- orchestrator si dirijor. A realizat adaptarea lucrarilor din repertoriu pentru formula instrumentala clasica de cvartet.

Comentariul vizual este asigurat de Cosmin Bumbut - artist foto - si Casa Gontz - artist video - doi dintre cei mai valorosi artisti ai noii generatii. Arta celor doi se imbina intr-un discurs complementar muzicii oferind spectatorului sansa de a face noi conexiuni metaforice plecand de la muzica.